24 Nisan 2009 Cuma

Anam babam sana feda olsun Ya SeyyidAllah diyebilmek..


Cezbe ve muhabbet, rabıtaya bağlı olarak seveni (muhib) öyle bir noktaya getirir/getirmelidir ki; "Fedâke ebî ve ümmî ya Rasulallah" diyen sahabe ile aynı zaman dilimini, günümüz insanına yaşatarak: ''Anam,babam sana feda olsun ya seyyidallah'' makamını yaşatsın.


Girizgah yapmadan konuya girdim. Çok insan derki : ''Ah ne olaydı Allahresulü (sav) zamanında yaşayıp ben de "Fedâke ebî ve ümmî ya Rasulallah" diyebilseydim. Oysa müjdeciler, gavs ve veli kullardan yeryüzü hiçbir zaman eksik kalmayacaktır.Bunun sahih hadisler ve büyükler bize haber veriyor.


Bu durumda, Rasülün (sav) varisi evliyadan haberdar olup da, bir kez olsun, O'nun (ks) için Veysel Karani (ks) hz.leri gibi yollar kat edip; O veli kulun pak elini öpüp, duasını almaya erinenler, Rasulullah zamanında da olsalar-belki- çok şey değişmeyecek..Salabe olmak yada Salihler halkasında, nurun hakkını verme çabasında, zamanın kamil velisine bey'at ederek; hem cahiliyye ölümü tehlikesini bertaraf etmek gibi uhrevi bir kazanç, hem de sadakat ve vefa adına, Rasülün (sav) emanetini göz bebeği gibi baş tacı yapmak..


Hem O'nun (sav) torunu/soyu olması hasbiyle ve dahi Allah (cc) dostu kamil mürşid ve Gavs olması sebebiyle, o yollara düşmek için ne çok sebebimiz var.


Biz O'na (ks) himmetine ve yardımına/nazarına hep muhtaç, O (ks) ise merhametiyle bizim için 24 saat duada ve tevbede..Allahu Ekber.Bu 24 saat de yazılmalı..İnşallah.


Kısa yazıyorum yine.Arife tarif gerekmez kısa olsun yine yazı. Bu yazılar ana başlıklar gibi serpişsin buraya.Aslında ilk yazı ve bu yazı etrafında inşallah daha yazmak gerekir. Allah diler ve dostunun himmetini nasip ederse, inşallah diyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder